Tjen penger på nettstedet ditt uten reklame

Driver du et nettsted, enten det er en blogg, et forum eller annen type nettsted, så er det god sjans for at du med en tjeneste som heter Skimlinks kan tjene noen gratis €uro uten å gjøre noen ting. Alt du trenger å gjøre er å installere det på nettstedet ditt og oppgi din Paypal-konto. Ja det var alt, deretter så kommer din månedlige inntjening automatisk inn på din Paypal-konto. I værste fall så får du ingenting, men du taper iallefall ingenting på å ha Skimlinks installert.

Måten man tjener penger på dette er via affiliate-linker. En affiliate-link er en produktlink, for eksempel en link til en verktøykasse på Amazon. Om noen klikker på linken og kjøper verktøykassen, så får du en bitteliten provisjon. Skimlinks er egentlig en affiliate-konto for over 20.000 forhandlere. Når du oppretter en konto, vil du bli en sub-affiliate for Skimlinks. Haken med å være sub-affiliate for Skimlinks istedetfor direkte affiliate hos forhandleren – f.eks. eBay, Amazon osv. er at Skimlinks tar en liten del av kaken. Men selv synes jeg fordelene overvinner bakdelene:

  • Det å registrere seg som affiliate hos 20.000 forskjellige forhandlere, og i tillegg holde styr på alle kontoene, er en fulltids jobb i seg selv.
  • Når du bruker Skimlinks, så vil alle produktlinker automatisk bli affiliert, slik at du slipper å endre hver enkel link manuelt. Dette sparer deg for utrolig mye tid og arbeid. Ikke minst er det en veldig nyttig funksjon dersom andre brukere poster produktlinker.
  • En del forhandlere slik som eBay, stiller strenge krav til hvem som blir godkjent som affiliate. Med Skimlinks slipper du det bryet, du er allerede godkjent via Skimlinks.
  • Du har én stor sparegris istedet for mange små. Det er mer praktisk å få hele fortjenesten samlet på ett sted, enn å få 1 krone her og 1 krone der spredd på 100 forskjellige kontoer. Selv synes jeg det er verdt det å ha bare én enkel konto, selv om det skulle bety at fortjenesten blir et par kroner lavere enn å ha 100 kontoer.

skimlinks-728X90

Så i praksis er det veldig enkelt. Har du en produktomtale til et produkt og en link til produktet, og folk klikker seg inn på linken din, så vil du automatisk tjene noen prosenter for alt de kjøper på nettbutikken. Det trenger ikke engang være akkurat det samme produktet de handler som du linket til. Dersom andre brukere på ditt nettsted poster en produktlink f.eks. i et kommentarfelt, så vil du også automatisk kunne håve inn noen gratis prosenter. Skimlinks gjør nemlig alle linkene på nettstedet ditt automatisk om til affiliate-linker. Det eneste du må passe på selv, er skatt. Det hjelper ikke Skimlinks deg med.

Er Skimlinks noe lønnsomt i praksis? Tja. For det ene er det gratis penger. Alt som trengs er en enkel engangs-installasjon. Så om man tjener mye eller lite så kan man ikke klage når pengene kommer gratis. Sammenlagt har jeg bare tjent rundt €100 i løpet av et år, så har ikke blitt millionær av det. Likevel kunne jeg nok fint ha tjent mye mer på det om jeg hadde vært mer proaktiv i bruken.

Klikk her for å registrere nettstedet ditt og komme i gang med å tjene penger idag.


VigLink banner
Om du av en eller annen grunn ikke kan eller vil bruke Skimlinks, finnes det et tilsvarende alternativ som heter VigLink. Jeg har ingen personlig erfaring med VigLink, men det fungerer i prinsippet på samme måte som Skimlinks.