Hvordan irritere sine brukere

Noen smarte tips til sadistiske systemutviklere (hovedsaklig web, skrev det 13 Mai 2013)

#1
“Passordet må bestå av minst 16 tegn, og være blandet med små og store bokstaver, spesialtegn og tall.”

#2
“Det har nå gått 2 uker siden sist du endret passord. Vennligst endre passordet før du fortsetter.”

#3
“Du kan ikke bruke et passord du har brukt før. Vennligst velg et annet passord.”

#4
Ha auto-refresh på alle sidene annet hvert minutt. Dette er ekstra gunstig på en nyhetsside, ettersom brukerne da aldri går glipp av en nyhet om det skulle ha kommet en ny i mellomtiden.

#5
Autoplay. Alle sider bør ha media med autoplay, enten video eller audio.

#6
Ikke skriv kontaktinfo i form av e-mail noensted. Er du en bedrift, skriv kun postadresse og telefonnummer (800+), eller kontaktskjema som registrerte brukere kan benytte seg av. Kontaktskjemaet bør ha listebokser for kategorier og underkategorier som brukeren må velge blant, og til slutt føre til en FAQ/dokumentasjon.

#7
Dersom brukeren mottar epost fra deg, la emailen være en automatisk og ubetjent epostadresse. Kunden må bli oppfordret til å ringe eller bruke kontaktskjemaet på nettsiden dersom han eller hun har ytterlige spørsmål.

#8
Ha Flash-intro på autoplay. Sørg for at den er tung å laste og vanskelig å avslutte.

#9
Øk sikkerheten ved å deaktivere høyreklikking. Bruk Javascript til å skrive ut en varselboks når brukeren forsøker å høyreklikke.

#10
Øk sikkerheten ved å legge inn autocomplete=”off” og sørg for at brukernavn og passord for innlogging ikke kan lagres så man alltid har nødt å skrive inn fullt brukernavn og passord hver gang man skal inn på siden.

#11
Øk sikkerheten ved å ha tidsbegrensning på innlogging, slik at man automatisk blir logget ut igjen etter f.eks. 2 minutt med inaktivitet.

#12
Øk sikkerheten for copyright ved å la all teksten være ikke-markerbar.