Jeg får ikke oppdateringer fra sider jeg liker!

likHar du lagt merke til at statuser fra sider du liker ikke kommer opp på feeden din? Det var en gang jeg innbilte meg at om jeg trykker Liker på en side på Facebook, så jeg skulle få opp alle oppdateringene fra siden på feeden min. Jeg likte stadig flere sider i håp om å få mer variasjon på feeden min, men likevel var det alltid bare de samme få sidene jeg fikk noen oppdateringer fra.

liker

Selv om man både liker og følger siden, så betyr det ikke nødvendigvis at du får alle eller noen oppdateringer fra siden på feeden din. Når jeg “liker” en side på Facebook, så gjør jeg det enten for å vise min støtte, eller for å få med meg oppdateringer fra siden. Som regel er det sistnevnte. Så hvorfor er det slik at mesteparten av alle oppdateringer fra alle sidene jeg liker ikke kommer på feeden min? Jeg skriver mesteparten, fordi det er noen oppdateringer som kommer fra sider, men det virker som det er rent tilfeldig hvilke sider jeg ser oppdateringer fra. Det som er sikkert er at om jeg klikker meg inn på en av sidene jeg følger, så ser jeg ofte en hel masse oppdateringer som iallefall aldri har vært på feeden min. Dette er ikke bare småirriterende for de som ønsker å bli oppdatert om hva som skjer, men også for administratorene som legger ut masse innlegg som folk aldri ser.

Så hva kan det være?
– Kan det være det at jeg er for lite på Facebook, og at disse oppdateringene jeg har gått glipp av, har blitt postet i stunder jeg ikke var online? Neppe!
– Facebook tar seg betalt for at administratorer på sider skal nå ut til et større publikum, men jeg har lest om folk som har betalt for å nå ut til alle sine følgere, og likevel ikke fått oppdateringen på sin egen feed. Så det kan heller ikke være det.
– Jeg er ikke mer aktiv på de sidene som jeg får oppdateringer fra, så det kan ikke være det heller. Hva som bestemmer hvilke oppdateringer som kommer på feeden er ikke godt å si.

Hvordan fikser man dette?
Du kan selvfølgelig enten nøye deg med det du får servert på feeden din, noe jeg vil tro de aller fleste gjør – uten å ane noenting. Eller du kan klikke deg inn på de enkelte sidene du ønsker å se oppdateriner fra. Men enkleste løsningen er å klikke på

sideoppdateringer

 

En alternativ metode er å bruke funksjonen Interesser. Forskjellen er at du med Interesser kan gruppere oppdateringer – både fra sider og fra personer. Dessverre ikke fra grupper. Slik gjør du:

interesser

 

Klikk på Mer. Deretter velger du personer og/eller sider som du vil følge innenfor et emne som du selv velger. For eksempel alle bandene, artistene og festivalene du liker. Trykk Neste. Skriv inn et listenavn, f.eks. Musikk. Tilslutt trykker du ferdig. Du vil da få en ny interesseliste, og når du klikker på Musikk, så vil du få alle oppdateringer fra sider og personer som du har lagt til interesselisten Musikk.

interesser-musikk

 

 

Det er en ting til du må huske på. Og det er at du må huske å legge til alle fremtidige musikk-relaterte sider og personer du liker/følger i riktig interesseliste.

interesser-musikk2