Minneside for Dj Khan

Svein Egil Høgberg var en lokalkjent Dj og rullestolbruker som bodde i Knarvik utenfor Bergen. Han snudde plater på mange forskjellige arrangementer rundt omkring i Nordhordland og Bergensområde og var et kjent fjes. For meg var han først og fremst en kompis, og jeg traff han for første gang på LAN-party ca. 1998. I tillegg til å være Dj, var han også aktiv i menigheten og i datamiljøet og han hadde på et tidspunkt store ambisjoner om å lære seg programmering på Noroff.

Når han ikke var ute å spilte på diverse lokaler og arrangementer, hadde han ofte forskjellige fester hjemme hos seg. I skrivende stund (juni 2015) er det akkurat fem år siden siste gang jeg var hos Svein Egils bursdagsparty. Han ble da 36 år ung. Sommeren to år senere havnet Svein Egil på sykehus hvor han ble værende et par uker. Dette var ikke første gang han var syk, så alle regnet vel med at han snart skulle komme frisk og fin ut igjen og invitere til ny fest. Slik ble det dessverre ikke. Det skulle visst bli hans siste sommer på denne planeten, noe jeg enset etter at det hadde vært stilt med oppdateringer fra hans Facebook, og noe jeg fikk bekreftet når jeg tittet inn på profilen hans.

 

I hans begravelse ble det foreslått å bruke hans private Facebook-profil som en minneside. Dette var en fin, men dessverre dårlig idé. For det ene betydde det at kun folk som var venner med han på Facebook ville ha tilgang til å lese og dele innlegg. For det andre har Facebook en policy der de sletter personer som er døde. Hans profil er derfor forlengst tatt ned. Hans kropp ligger gravlagt på Knarvik, men jeg tror han har en alle tiders himmelsk bursdagsfeiring denne måneden hvor enn han er nå. Svein Egil skulle fyllt 41 år denne måneden, og om han hadde kunne sett ned på oss nå, er jeg sikker på han hadde satt pris på om vi hadde tatt oss en øl eller noe annet flytende for han. Skål for Svein!

Legg gjerne igjen noen minner, bilder eller en hilsen til Svein Egil i kommentarfeltet under.

Født Død Alder
Onsdag 26. juni 1974 Fredag 13. juli 2012 38 år 17 dager